Vi är en familj som bor i Skellefteå, den består av jag Helena och min sambo Pelle sedan har vi barnen Tim, Malin, Sofia, Viktor och Frida. Alla bor inte hemma, men det är ju så när barnen blir större, de hittar egna bon.

Katterna som vi har är hemma är Katzy Kay och Alhena.

Vi köpte Zoija. Varför det blev en Sibirisk katt är för att Sofia är allergisk mot katter och denna ras klarar hon av. Vi vart jätteglad och det fungerar mycket bra. Oavsett vilken katt det är så är detta med allergier mycket individuellt. Man säger att en Sibirisk katt saknar det protein som är mest allergiframkallande hos katter. Det går att läsa mera om detta på www.sibiriskkatt.nu

Vi bor i ett hus med en härlig trädgård och Pelle har byggt en kattgård som katterna kan vara i på dagarna. Det är mycket härligt till dessa små tassar.  

Jag är sitter med i styrelsen för Solkatten och SIgNE, så för att hålla mig uppdaterad och insatt i allt vad det innebär att ha katt. 

Vi vill värna om denna underbara ras och kommer därför att planera vårt avelsarbete med omsorg och stor noggrannhet.

Vårat mål med katterna är att de skall vara friska, sunda och rastypiska med bra temprament, känna att de är älskade av hela våran familj. Med de kattungar som vi säljer så vill vi att de skall få ett bra hem och som köpare skall man känna att man får bra infomation och stöttning från oss.

Till Sverige kom de första Sibiriska katterna år 2000 då Vera Brännström och Gunilla Wikström S*Staffansgården importerade 10 Sibiriska katter från Ryssland- 2 hanar och 8 honor. Dessa katter är grunden för de Sibiriska katterna här i Sverige. Sedan dess har flera importer skett från olika länder och kontinenter- allt för att bredda den något snäva avelsbasen.

 

Testhem för allergi

Sibirisk Katt - Allergivänlig?

Det har visat sig under flera år, och från flera håll i världen, att den Sibiriska Katten tycks vara allergivänlig. Orsakerna kan vara flera och finns bl.a. omnämnda på många hemsidor. Ett flertal uppfödares erfarenheter, samt vittnesmål från allergikerna själva, indikerar att många allergiker tolererar rasen ganska bra. 

Vi får många förfrågningar från allergiker som vill testa om just dom känner av Sibirier och därför vill vi naturligtvis hjälpa till att förmedla kontakt mellan allergiker och hem med Sibirisk Katt. Med anledning av detta har vi upprättat ett register över Testhem i Sverige där Sibirägare kan registrera sig för att ta emot besök.


Testhem finns på flera orter runt om i Sverige.


Kontakta testhemsförmedlaren så förmedlar hon ett testhem nära dig.

Tänk på att allergi kan vara väldigt individuellt och olika personer kan reagera olika på samma katt.
Så det finns INGA GARANTIER!

SäSKs kontaktperson:
Testhemsförmedlare

e-post: testhem@sibiriskkatt.nu