Välkommen

   

Våra kattkullar

När föds kattungarna? klicka på bilden

Vi har en liten uppfödning av Sibiriska katter och Neva Masqurad. Syftet är att föda upp sunda, friska och rastypiska Sibirier och Nevor med ett bra temperament och god storlek, som kan bli trevliga familjemedlemmar under många år.

När kattungarna flyttar från oss är de minst 12 veckor gamla. De är då avmaskade, vaccinerade, chipmärkta och veterinärbesiktade, registrerade i Sverak och doldafelförsäkrade.

 

Våra kattkullar klicka dig vidare till kattkullsidan

 

Tänk på att du som köpare aldrig ska köpa en raskatt utan att kattungen/katten åtföljs av/är (gäller SVERAK/FIFE-uppfödare):
  • Stamtavla, ingen stamtavla ingen raskatt oavsett vad uppfödaren säger, finns inte stamtavla ifrågasätt varför
  • Vaccinerad 2 gånger, kräv vaccinationsintyg
  • Chipmärkt, kräv intyg
  • Veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än 7 dagar, oavsett kattens ålder, är intyget äldre än 7 dagar, kräv ombesiktning innan köp.
  • Som köpare ska du också skriva under ägarändringsintyget i samband med att kattungen/katten hämtas

Kan även vara bra att fråga hur det ser ut hälsomässigt i kattens stamtavla, finns det HCM (hjärtsjukdom som finns i alla raser) är föräldrarna testade/ultraljudade för detta, finns det släktingar med sjukdomen, finns det andra defekter i släkten. Du kan också kontakta avelsrådet i rasringen för Sibirisk katt avelsradet@sibiriskkatt.nu  de kan hjälpa och informera inför köpet. Läs gärna på denna sida Kattstatus innan du köper katt

Kattungarna som kommer från oss är också vana med barn, andra vuxna och har fått massor av kärlek, bus och värme.

De som köper kattunge av oss skall alltid känna att de kan vända sig till oss med olika frågor och problem. Vi kommer att stötta och hjälpa till i den mån som det går. Även efter de flyttat är det spännande att höra hur det går för dem och den nya familjen - ett mail eller kort är väldigt uppskattat

Lite förklaringar vid intresse:

Reserverad = Någon har visat intresse för kattungen men ännu inte tingat.

Tingad = Handpenning är erlagt och katten är tingad.

Såld = Full betalning är erlagd och katten har flyttat.

Först när handpenning är erlagd är kattungen bokad. Handpenningen återbetalas ej vid ev. återköp oavsett anledning. Vi lämnar inga som helst avels- eller utställningsgarantier. I övrigt följer jag konsumentköplagen.

Många allergiker har visat sig tåla den Sibiriska katten, dock inte alla.

Jag rekommenderar att du testar din allergi ett flertal gånger före ev. köp. Jag är även sk. testhem för Sällskapet Sibirisk Katt och du kan få komma till mig för att testa allergin.

Våra katter är alltid testade i HCM, FIV  & FeLV före parning.

Vid intresse av en kattunge är du välkommen att höra av dig till oss!